>

Abicana
Webmaster - Knut Holt


eMail: aquila_grande@yahoo.no

Hovedmeny - engelsk tekst

Welcome to Newegg - Norway Customers Get $15 USD off $100 USD On Their First Order w/ Promo Code NEWEGG2017NOR

Lenger nede på denne sida finner du noen interessante produkter eller lenker til steder hvor slike produkter kan finnes - artikler for øket seksuell potens og nytelse, fjernstyrte modeller og hobby, elektronikk, vitaminer og næringsstoffer, klær, hotellrom, kosmetikk, blekk og sverte til skrivere, kontaktlinser

Nyttig informasjon om helse, trening og øvrige emner

Her er en samling artikler hovedsakelig skrevet av meg, Knut Holt. Artiklene er mest om trening, helse og seksualitet. Artiklene er skrevet på bakgrunn av universitetsutdannelse med fagkretsen kjemi, fysikk og biologi, samt mangeårig interesse og beskjeftigelse med emnene. Særlig har jeg en lang erfaring med å trene selv, og med mange hovedtyper av trening - svømming, løping, sykling, kroppsbygging, kampsport, yoga. Skigåing er imidlertid ikke innenfor interesseområdet mitt. Jeg jogger heller oppå snøen, men har lært å gå på ski.

Generelt om sunnhet og forbygging av aldringsforandringer

Hvordan kan du holde deg ung og frisk og få god kondisjon

Om trening og kroppsbygging 

Hvordan kan du få en fin og sexy kropp

Hvordan kan du få en fin og flat mage

Om bruk av sykkel som styrketreningsredskap

Hvordan gjøre strekkøvelser for å bli maksimalt smidig

Om slanking og kosthold

Hva slags fett er godt for helsa - om riktig fettkonsum

Hordan kan du bli slank

Hva er vitaminer, mineraler og antioksydanter

Om vitamin D

Brennesle - hvordan brennesla kan brukes som matrett og til å forbedre helsen

Hudpleie og hudproblemer

Om akne, hudormer og kviser - råd mot dette

Om rosacea - råd mot dette

Hvordan holde huden ung og frisk

Hvordan bekjempe herpes

Om sollysets gode og dårlige virkninger på hus og helse

Mental helse og stressreduksjon

Om meditasjon, hvordan meditere

Revmatiske problemer og velvære i muskler og ledd

Hvordan bekjempe revmatisme og leddsmerter

Massasje til avstressing, oppmyking og kroppslig nytelse

Fordøyelsesproblemer

Hvordan bli kvitt mageproblemer, forstoppelse , hemoroider

Hjerte- og sirkulasjonsproblemer

Hvordan kan en kurere ødem, inkludert lymfødem

Hvordan forebygge koronær hjertesykdom og hjerteinfarkt

Infeksjonssykdommer

Hvordan forebygge og bli kvitt urinveisinfeksjon

Soppinfeksjon - forebyggelse og behandling

Om seksualitet og underlivsproblemer

Om menns erotiske soner og seksuelle kroppsfølelser

Hvordan er penis oppbygget og fungerer

Om kvinnens kjønnsorgan og G-punktet

Tekniske råd og vitenskapelig teori

Hvordan du går frem når du sjekker en bruktbil før kjøp

Hvordan bli bedre sjakkspiller

Litt om kjemi og fysikk - om superstreng-teori og kvantemekanikk


 

Nyttige produkter - norske sider

Tegn dine egne klær

Erotiske produkter


Nyttige produkter - svenske sider

Rita dina egna kläder

Amerikanske og internasjonale nettbutikker

En liste over interessante internasjonale nettbutikker - blant annet butikker for kroppsbygging og helseprodukter


Artiklene er skrevet eller tilrettelagt av Knut Holt

aquila_grande@yahoo.noNoen interessante produkter fra internasjonale nettbutikker

VigRXPlus - Piller for å stimulere lange, tykke, stødige ereksjoner av penis, som kommer lett og holder lenge, og for å intensiveres de gode følelsene og orgasmeopplevelsen


Provestra - Piller for kvinner for stimulering av sexlyst, gode underlivsfølelser, effektivere smøringsvæskeutsondringer, sterkere orgasmer og til å redusere ubehag under tunge perioder som for eksempel menstruasjonen


VigRXoil- Underlivskrem for men for å trigge en øyeblikkelig hard og stødig erekjon som varer tiden en trenger, og for å pirre gode følelser i penis og lyskeområdet


Vigorell - Underlivskrem for kvinner for å stimulere intens nytelse i kjønnsorganet, sterkere smøribg, sterkere blodflyt og fylde i kjønnsleppene og klitoris, og andre kjønslige reaksjoner


Klikk her for å se samtlige produkter til seksuell stimulanse for menn og kvinner - engelsk tekstEn nettbutikk med mange gode tilbud på tekniske artikler som det lønner seg å kikke innom hvis du leter etter noe spesielt - Noen av kategoriene du kan finne her er mobiltelefoner, nettbrett, datamasjiner, kommunikasjonsutstyr, GPS-sporingsutstyr, elektrinisk sikkerhetsutstyr, fjernstyrte modeller og droner, kameraer, TV og lydutstyr. Du kan også finne medisinsk utstyr, kosmetik, klær,og annet pesonlig utstyr.Welcome to Newegg - Norway Customers Get $15 USD off $100 USD On Their First Order w/ Promo Code NEWEGG2017NORFinn en god hotellplass til en rimelig pris - Gjennom denne tjenesten kan du søke etter hotellplass i 235000 hoteller fordelt på 225 land og finne det rimligste hotellrommet som sarer til den kvaliteten og servicenivåetdu du ønsker, og så kan du bestille hotellplass Tjenesten har også prisgaranti slik at du kun betaler den prisen du har booket for.

Find the best hotel dealStrawberryNET.com - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Frakt inkludert i prisen. Noen få eksempler på produsenter i lageret: Anna Sui, Biotherm , Borghese , Bvlgari , Carita , Cellex-C, Chanel, Christian Dior , Clarins, Clinique, Darphin , Decleor , Dermalogica , Estee Lauder , Guerlain, Guinot.Internasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldringFlere produkter - amerikanske nettbutikker

 

 

Hva er vitaminer, mineraler og antioxydanter

Vitaminer er organiske stoffer, forbindelser som inneholder karbon bundet til hydrogen og eventuelt oksygen, nitrogen og øvrige stoffer. Kroppen bruker vtaminer som nødvendige verktøy i kjemiske prosesser, men mengden som trengs er liten. Vitaminer fungerer ofte som koenzymer i enzymene som påskynder prosessene. Selve enzymmolekylet tar tak i reaktantene, og koenzymet er ofte det virkende verktøyet som brukes.

Kroppen klarer ikke selv å produsere vitaminene, eller klarer ikke å produsere dem under alle omstendigheter, og trenger derfor tilførsel av dem. Vitaminene har fått bokstavbetegnelser i tillegg til det kjemiske navnet. Mengden måles vanligvis i internasjonale enheter istedenfor gram når en snakker om tilførsel til kroppen. Siden vitaminene er kjemiske stoffer, kan de også kjøpes som kjemiske handelsvarer. Noen av disse har som handelsvare også øvrige anvendelser enn som tilskudd  og legemidler. Dette gjelder blant annet C-vitamin - askorbinsyre som brukes som konserveringsmiddel.

Mineraler er enkle grunnstoffer, grunnstoffer bundet til enkle forbindelser, som regel i ionisert form og ofte oppløst som salter. Disse har mange anvendelser i kroppen. Noen brukes som koenzymer eller deler av koenzymer, for eksempel jern, magnesium og kobolt. Fosfor spiller en rolle i energihusholdningen til kroppen. Andre spiller en rolle i prosesser som reaktanter. Andre, for eksempel kalsium, magnesium og fosfor brukes som byggstoffer. De fleste mineralene har flere av disse rollene.

Antioxydanter ( antioxidanter, anti-oxidanter) beskytter kroppen mot skadelige reaksjoner fra fremmedelementer eller elementer som dannes under kroppsprosessene. Dette gjør de ved slev å reagere med de skadelige elementene før disse rekker å gjøre skade. De mest omtalte skadelige elementene er frie radikaler. Dette er bruddstykker av molekyler som stadig dannes, men som ikke kan eksitere lenge før de reagerer med øvrige stoffer og danner fullstendige molekyler igjen. Derfor er de særlig skadelige. Mange vitaminer og mineraler er også samtidig antioksydanter.

Av Knut Holt

 

Vitamin D og dens betydning for helsa

Redusere risikoen for svake bein, hjerteproblemer, kreft og andre sykdommer med tilstrekkelig tilførsel av vitamin D.

Mangel på vitamin D synes å være vanlig i mange befolkninger og øker frekvensen for svake knokler, hjerteproblemer, dårlig blodsirkulasjon, kreft, aldringstegn og alder srelaterte sykdommer. Her kan du lese mer om funksjonene til vitamine D og hvordan du kan få nok av dette stoffet.

Vitamin D er en gruppe fettløselige stoffer (calciferoler) hvorav de viktigste er D2 og D3. Lever og nyrer konverterer vitamin D til aktiv form kalt calcitriol som brukes til å regulere mange prosesser i kroppen.

De beste naturlige kildene for vitamin D (D3) er feit fisk. Huden produserer også vitamin D3 med hjelp av energi fra sollys.


Rollen til vitamin D

Vitamin D fremmer uptaket av kalsium fra innvollene og gjenuptaket av kalsium fra nyrer. Det stimulerer hvite blodceller til å fange opp femmede eller farlige elementer. Det er regulerer (mest stimulerer) produksjon og modning av nye celler i mange vev.


Konsekvensene av vitamin-D-mangel

Mangel på vitamin D er forårsaket av dårlig kosthold, ved mangel på sol-eksponering og ved spesielle forhold som hindrer opptak av vitamin D i fordøyelsen.

Vitamin-D-mangel forårsaker sykdommer som gir deformerte knokler, lavt kalsiuminnhold i bein og sprø knokler, som for engelsk syke hos barn og osteoporose hos voksne personer.

Økende dokumentasjon viser at for lavt inntak av vitamin D bidrar til sirkulasjonsproblemer som høyt blodtrykk, innsnevring av blodårer, hjertesvikt og slag. Personer med diabetes ser ut til å få mest mulig økt risiko for disse sykdommene ved mangel på vitamin D. Vitamin-D-mangel synes å øke risikoen for å få kreft, spesielt kreft i tykktarm og endetarm, brystkreft og prostata kreft.

Lavt inntak av vitamin D gir dårlig immunforsvar og kan gjøre en person utsatt for infeksjoner av ulike slag eller autoimmune sykdommer som diabetes type1, samt diabetes type 2.

Lave nivåer av vitamin D i kroppen bidrar også til økte aldringstegn på cellulærnivåe  og aldersrelaterte sykdommer som diabetes, Alzheimers, Parkinsons sykdom og problemer med nervene i kropp og lemmer.

Lave nivåer av kalsium i kroppen synes også å bidra til risikoen for å få mange av de nevnte plager, særlig beinlidelser og kreft og virker ofte sammen med vitamin-b-mangel.


Slik får du nok vitamin D

Et vanlig anbefalt daglig inntak av vitamin D er 200-600 IE (internasjonale enheter), med de høyeste dosene for voksne folk. Ifølge økende bevis, synes dette å være for lite og opptil 2000 IE kan være bra for helsen. Overvektige personer synes å kreve mer vitamin D enn normalt vektet individer.

Imidlertid vil et for høyt daglig inntak av vitamin D være giftig og mye høyere inntak at 2000 IE kan gi risiko for forgiftning.

Feit fisk og fiskeprodukter og fiskeleverolje (tran) er de beste naturlige kilder til vitamin D3. En annen god naturlige måten å få vitamin D3 er å utsette store deler av huden for sollys litt tid hver uke. Noen matvarer er ofte forsterkede i vitamin D.

Mat fra plantekilder inneholder lite vitamin D, men fete planteprodukter inneholder noe vitamin D2. Personer som ikke spiser fisk ofte og ikke eksponerer huden for sollys har en risiko for å få for lite vitamin D.

Hvis det er vanskelig å få nok vitamin D fra mat alene eller av den tilstrekkelige mengden  soleksponering, kan et tilskudd være nyttig, for eksempel kosttilskudd basert på fiskelever som en kilde. Hvis dietten er lav i kalsium eller hvis formål er å forbedre beinbygningen, vil det vanligvis være lurt å ta et supplement av kalsium sammen med vitamin D. Et for høyt inntak av både kalsium og vitamin D kan imidlertid resultere i uønskede kalsiumavleiringer i kroppen.

Knut Holt