Abicana
Webmaster - Knut Holt


eMail: aquila_grande@yahoo.no
Hovedmeny - engelsk tekstLenger nede på denne sida finner du noen interessante produkter

 

Massasje for avslapning, helsegevinst og sensuell nytelse


Ved å massere vennen eller partneren din og la han/henne gjøre det samme med deg, vil dere begge komme følelsesmessig nærmere hverandre og begge vil få mange gode helseeffekter. Massasje vil bedre en mentale tilstanden til den du masserer, muskeltilstanden, blodsirkulasjonen og lymfedrenasjen. Hva som er viktigst å oppnå vil imidlertid avgjøre den massasjeteknikken du velger.

 

MASSASJE PÅ TVERS AV MUSKELFIBRENE

Denne typen massasje er veldig god til å avslappe anspente muskler og et stresset sinn.

Du utfører denne massasjetypen ved å gni eller gripe på tvers av retningen i muskelfibrene eller på tvers av sener og leddstrukturer.  Du tar ett område etter det andre. Du begynner med å massere hvert område lett, overflatisk og langsomt for å varme opp, og fortsetter så med å massere dypere, fastere og hurtigere.
 

Som tilpasning til størrelsen og tilstanden til området du behandler, kan du bruke forskjellige typer manipulasjon. Du kan bruke et par fingre på et lite område eller nå dypere ned i et forknytt område. Du kan gni med alle fingertuppene eller med håndflaten på et større område. For å få en hardere effekt, kan du bruke fingerknokene.

 

MASSASJE LANGSETTER MUSKELFIBRENE

Ved å massere langsetter muskelfibrene får du følgende effekt: Stivhet vil reduseres eller helbredes og musklene vil bli mer mobile. Musklene vil få bedre blodgjennomstrømning. Muskelvevet og omliggende vev vil få en bedre drenasje av vevsvæske inn i lymfenettverket, og utsvellede muskler med omgivelser vil normaliseres. Disse effektene vil gjøre at trette muskler fortere gjenvinner styrke.

Ved denne massasjen stryker du langsetter muskelfibrene, og alltid i retning av den naturlige blod- og lymfestrømmen i retning mot hjertet.

Også nå tar du for deg ett område etter det andre, men prøv å nå hele lengden på en muskel eller muskelgruppe ved hvert strøk. Også ved denne massasjen begynner du med å massere hvert område lett, overflatisk og langsomt for å varme opp, og fortsetter så med en dypere, fastere og hurtigere massasje.

Også ved en slik langsgående massasje kan du presse ned og stryke med fingertuppene, med alle fingrene eller gripe rundt en hel muskel eller muskelgruppe med fingrene.

 

Perkusjonsmassasje eller trommingsmassasje

En tredje type massasjeteknikk er at en slår eller trommer med en passelig styrke oppå musklene, og idet en gjør dette flytter behandlingspunktet fortløpende oppover og nedover langsetter muskelen og fra side til side. Altetter hvor stort område en behandler eller om en ønsker en overflatisk eller dypere virkning, kan en bruke to eller flere fingertupper samlet, en kan bruke håndsiden, håndleddet eller knyttneve.

Fingertupper eller øvrige spisse hånddeler vil gi dypere virkning enn flatere håndpartier.

Kraften en bruker vil også avhenge om en ønsker dyp virkning eller mer overflatisk virkning, men en må ikke bruke stå stor kraft at en skader. Den totale dosen av perkusjonsmassasjen avhenger også av hvor hurtig en trommer og hvor lenge en gjør det.

Perkusjonsmassasje har en avslappende virkning og den øker blodgjennomstrømningen.

 

MASSASJE MED ET ELEKTRISK MASSASJEAPPARAT

De fleste elektriske massasjeapparater vibrerer opp og ned, men en kan også finne massasjeapparater som masserer fra side til side. Det er fordelaktig å benytte et apparat hvor du både kan regulere styrken på slagene og antall slag i sekundet. Massasjeapparater som går på vekselstrøm kan vanligvis dessverre bare reguleres styrkemessig og de har et fast vibrasjonsantall som tilsvarer vekselstrømfrekvensen.

Batteridrevne massasjeapparater fungerer ofte sånn at høyere styrke også er kombinert med hurtigere svingninger.

Vibrasjonsmassasje fra massasjeapparater gir mest den samme effekten som å massere på tvers av muskelfibrene. Hvis du også stryker med apparatet langsetter fibrene i retning mot hjertet, får du også effekten av langsgående massasje.

 

KOMBINASJON AV MASSASJE OG STREKKING

Massasjeeffekten kan økes med også å strekke lemmer og kroppsdeler som du arbeider med. Strekk i de naturlige bevegelsesretningene til kroppsdelen til du kjenner noe motstand. Ikke strekk hardt for å overvinne motstanden. Men ved å holde lemmet strukket på motstandspunktet en tid, vil kroppsdelen ofte slappe av slik at motstanden minker, og da kan du ta strekket litt lenger.

 

HVOR HARDT BØR DU MASSERE

Trette og stive muskler er ofte ømme og verkende. Å arbeide på ømme punkter vil altid forårsake noe smerte. Men hvis du bruker riktig hardhet vil massasjen bevirke en umiddelbar smertelindring når du er ferdig med å arbeide med et område, slik at det føles mer behagelig enn før. Du skal aldri massere så hard på et område at det føles nesten utålelig, eller slik at massasjen forårsaker øket smerte etter at massasjen er ferdig. Hvis du gjør det, kan du forverre en allerede eksisterende vevsskade.

For å få til riktig fasthet bør du iaktta reaksjonen til personen du arbeider på og høre på hans/hennes kommentarer. Du bør heller aldri massere på et tydelig skadet eller tydelig betent område.

 

BRUK AV MASSASJEOLJER

Ved å bruke massasjeoljer, kremer eller linimenter av forskjellig slag kan du lette massasjearbeidet og øke massasjeeffekten. Fingrene dine vil gli lettere mot huden til den du masserer. Blodforsyningen til hud og muskler stimuleres. Du vil få en opphissende og stimulerende duft fra området du masserer og i lufta. Ingredienser i mediet vil lindre verk og smerter. Foruten blodgjennomstrømningsstimulering kan mediet du bruker stimulere regenerasjon av skader i muskler og ledd.

 

MASSASJE FOR GJENSIDIG GLEDE OG NYTELSE

Du kan for dette formålet bruke begge hovedteknikkene beskrevet ovenfor, men la behaget til personen som masseres bestemme valgt teknikk, området du masserer og fastheten på massasjen. Vanligvis vil massasje som har karakter av lettere kjærtegn virke best til dette formålet. La også ditt eget velvære bestemme. Arbeid ikke så hardt at du selv føler deg utslitt, og personen du masserer må være villig til å gjør deg den samme tjenesten.
Noen interessante produkter

Finn en god hotellplass til en rimelig pris - Gjennom denne tjenesten kan du søke etter hotellplass i 235000 hoteller fordelt på 225 land og finne det rimligste hotellrommet som sarer til den kvaliteten og servicenivåetdu du ønsker, og så kan du bestille hotellplass Tjenesten har også prisgaranti slik at du kun betaler den prisen du har booket for.

Find the best hotel dealStrawberryNET.com - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Frakt inkludert i prisen. Noen få eksempler på produsenter i lageret: Anna Sui, Biotherm , Borghese , Bvlgari , Carita , Cellex-C, Chanel, Christian Dior , Clarins, Clinique, Darphin , Decleor , Dermalogica , Estee Lauder , Guerlain, Guinot.Internasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldringFlere produkter - amerikanske nettbutikker