Abicana
Webmaster - Knut Holt


eMail: aquila_grande@yahoo.no
Hovedmeny - engelsk tekstNyttige produkter

Hvordan holde huden din ung og frisk

AThe aging process of the skin is caused by known factors. Skin aging can in great extend be avoided by simple means and aging symptoms in the skin can also often be cured by the same measures. Here are some practical anti-aging measures for the skin presented:

 

HUDENS ANATOMI

Det ytre laget, kalt overhuden, består av epitelceller hvorav de ytterste er forhornet. Nye epitelceller dannes hele tiden i de dypere lagena av overhoden. Etterhvert som nye celler dannes, skyves eksisterende celler utover samtidig som de fylles stadig mer med hornstoff, keratin, som er det samme stoff som hår og negler består av. De ytterste cellene dør og vil bli til små flak bestående nesten bare av hornstoff. Hornstoffet i overhuden er imidlertid innsatt med oljer og voksstoffer av forskjellig slag. Disse oljene beskytter huden og betyr mye for hudens elstistisitet og glatthet.

Noen av disse oljene er umettede og mettede fettsorter. Andre er umettede eller mettede hydrokarboner med høy molekylvekt, for eksempel squalan. Andre er voksstoffer. Voksstoffer er estere av fettsyrer og alkoholer.

Laget under, lærhuden, består av bindevevsceller og fibrer, samt inneholder nerver og blodårer. Det innerste laget, underguden, består mest av fettceller, men også her er det bindevesceller, blodårer og nerver.

Huden har trange porer som strekker seg fra overflaten nedover til toppen av underhuden, kalt follikler. Et hår går fra en vekstsone i bunnen av poren opp til overflaten. Rundt håret i lærhuden er det små kjertler som kalles talgkjertler. Disse produserer talg (sebum) som kommer ut gjennom poreåpningen og som smører og beskytter hårene og huden.

 

SOL DEG GJERNE MEN BESKYTT HUDEN MOT FOR MEGET SOL

Du bør nyte solen med måtehold. Noe daglig sol på huden er imidlertid ikke skadelig, heller tvertimot. Noe sol er bra for huden. Solstrålene gir huden bedre farge og de gjør huden noe tykkere og mer robust. Solstrålene få også huden til å produsere D-vitamin og denne substansen har en generall helsebefordrende virkning, spesielt når den er produsert naturlig i huden. Solebestråling i rimelige mengder på større hudflater er godt for helsa og nedsetter også faren for å få kreft.

Massive daglige soldoser kan imidlertid ødelegge huden stygt, og kan forårsake alle typer hudproblemer: Rynker, brune flekker, missfarging, fortynnet eller fortykket hud, tørr hud og hudskreft. For å holde huden ung og frisk må du beskytte huden mot langvarig soleksponering.

Hvor mye sol en har godt av avhenger av hudtype og av hvor tilvendt en er å få sol på huden. Lys og tynn hud tåler mye sol dårligere enn mørk og tykk hud. Etterhvert som en blir brunere, vil en også tåle mer. I begynnelsen av året tåler mange ikke mer enn 10 minutters soleksponering på hudflater som ikke er tilvendt å få sol på seg. Hva en tåler øker etterhvert. Hvis en vil væe ute i solen lenger enn den tida an kan være ute i solen uten beskyttelse uten å bli solbrendt, bør en bruke solkrem som beskyttelse. En bør begynne med høy faktor og gå ned på faktoren etterhvert. Faktoren skal fortelle hvor mange ganger lenger en kan være ute i sola uten å bli solbrendt, men påført faktor fungerer ikke altid i praksis så en bør ikke folenge solingstida mekanisk etter faktoren på solkremen en bruker.

En skal også huske på at solkremen beskytter mest mot UV-B-stråler som skaper solbrendthet, men ikke så mye mot UV-A-stråler som forårsaker hudkreft ved overdreven eksponering.

 

TA LECITIN

Et daglig supplement av stoffet lecitin kan være nyttig for hudens styrke og evne til heling av skader. Stoffet er en viktig komponent i alle kroppsvev. Det består av glyserol, fettsyrer, kolin, etanolamin, inositol og serin. De sisnevnte komponentene er virkestoffer brukt til å formidle nervesignaler, og som signalsubstanser ved tilhelning av skader. Lecitin har også en rensende effekt på huden. Det hjelper talgkjertlene til å produsere rensende stoffer.

 

Å SPISE FISK OG SJØMAT

Et måltid fisk eller sjømat minst annenhver dag har vist seg å holde huden i god form og hjelper huden til å unngå solskader. Du bør særlig spise fet fisk ettersom fet fisk har et godt innhold av omega-3-fettsyrer, vitamin A og vitamin D som er bra for hudhelsen.

 

SPIS TOMATER

Tomater ser ut til å hjelpe huden til å motstå solskader og øvrige skader, samt til å reparere skader som allerede er gjort. Det røde fargestoffet i tomatene, lykopener, ser ut til å bevirke denne effekten.BRUK AV PLANTEOLJER OG MARINE OLJER PÅ HUDEN

Mange planteoljer og enkelte marine oljer har en svært velgjørende virkning; når de brukes på huden, for eksempel planteoljene blå kamilleolje, tetreolje, borage-olje og olivenolje; Noen av disse oljene er for kraftige til å brukes ublandet på huden, men det finnes mange produkter med disse oljene på markedet. Olivenolje av god kvalitet kan imidlertid brukes ublandet på huden. Mengden som trengs av olivenolje er svært liten, bare akkurat nok til å mette huden. En annen olje som kan brukes direkte på huden, er argan-olje, utvunnet av det nordafrikanske argan-treet. Denne oljen selges gjerne med dette formålet

En svært velgjørende marin olje er stoffet squalan, utvunnet av haiarter. Dette er et naturlig mettet hydrokarbon som også finnes i menneskers hud i eb viss mengde. Det gjør huden glatt og smidig og det stimularer tilfriskning fra skader og eksem. Squalan brukes i enkelte vaksiner, blant annet influensavaksine for å trigge sterkere respons på vaksinens øvrige stoffer. Bivirkninger av vaksinen har i enkelte media blitt tilskrevet squalan. kanskje har squalan innsprøytet i kroppen på urette steder bivirkninger fordi den da vil stimulare visse reakjsoner for sterkt. Kanskje er det squalanen en putter inn i vaksinen kjemisk forandret. Naturlig squalan brukt direkte på huden har ikke slike bivirkninger, ihvertfal sålenge den brukes med måte og over en begrenset tid av gangen. Squalan er ikke det samme som det beslektede umettede hydrokarbonet squalen. Squalen kan imidlertid også brukes på huden og innvortes, men squalan er det stoffet som anbefales oftest.

Disse oljene gjør huden smidigere, øker hudens evne til regenerering etter skader og beskytter mot påkjenninger. Squalan som er en del av hudens naturlige forsvar styrker også hudens immunforsvar.


INNTA OLIVENOLJE OG ANDRE NATURLIGE OLJER

Å bruke olivenolje i kostholdet hjelper til å holde huden ung og frisk, og hjelper huden til å regenerere seg fra skader og aldersforandringer. Olivenilje inneholder mye enumettet fett ogt E-vitamin. Huden din trenger også essensielle flerumettede fettsyrer eller matvarer som inneholder slike oljer. Tran og selolje inneholder omega-3-fettsyrer som er viktige for hudens evne til regenererering. Linfrøolje inneholder også omega-3-fettsyrer. Også fet fisk inneholder mye av denne typen fett. Øvrige oljer som inneholder viktige flerumettede fettsyrer er: Nattlysolje og hvetekimolje og solsikkeolje.

 

KONJUGERT LINOLENSYRE (CLA)

CLA er en fettsyre som produseres av bakterier i magen til storfe, tas opp i dyrets blodomløp og utskilles i melken. Denne fettsyren har vist seg å hjelpe huden til å regenerere fra skader og til å holde seg ung. Et supplement av denne fettsyren kan derfor være nyttig. CLA finnes ellers i fet melk og fete meieriprodukter. Disse produktene er derfor sunne for huden, men overdreven bruk av dem er ikke bra for hjerte og blodomløp.

 

DEN DAGLIGE HUDPLEIEN

Huden bør vaskes om morgenen med en mild såpe eller et mildt rensemiddel. Menn bør barbere seg under vasken eller etter vasken avhengig av type barberringsredskap. Så bør du bruke litt olje eller krem til å beskytte huden, holde den elastisk og stimulere regenerering.

Hvis du lider av akne eller øvrige hudproblemer, bør du bruke et renseprodukt og deretter en krem som samtidig behandler problemet. Før du utsetter huden for solskinn over lengre tid, bør du bruke en krem med solbeskyttelse.

Om kvelden bør alle kremer og makeup som er lagt på i løpet av dagen vaskes av. Om du ønsker kan en nattkrem legges på.


IKKE RØYK ELLER BRUK TOBAKK

Tobakk har en meget skadelig virkning på huden og fremskynder rynkedannelse og øvrige hudskader. Derfor bør all røyking og tobakkbruk unngås.
Noen interessante produkter

Kjoler og skjørt for alle anledninger - Denne internasjonale nettbutikken med meny på engelsk, norsk og mange andre språk selger alle typer kjoler og skjørt av høyeste mote. Ved bestilling kan du i høy grad selv bestemme utseende og egenskaper ved klesplagget slik at det får ditt personlige preg. Eksempler: Hverdagskjoler, representasjonskjoler, jobbkjoler, fritidskjoler, ballkjoler, festkjoler, cocktailkjoler, høytidskjoler, quinceanerakjoler, Kate Middleton Stil, korte og lange kjoler, kjoler for tenårimngsbursdag, kjoler for begivenheter på skole og universitet, brudekjoler.

Strawberrynet - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Forsendelse inkludert i prisen.

Finn en god hotellplass til en rimelig pris - Gjennom denne tjenesten kan du søke etter hotellplass i 235000 hoteller fordelt på 225 land og finne det rimligste hotellrommet som sarer til den kvaliteten og servicenivåetdu du ønsker, og så kan du bestille hotellplass Tjenesten har også prisgaranti slik at du kun betaler den prisen du har booket for.

Find the best hotel dealInternasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.

Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldringTekniske bildeler av alle slag - Denne butikken fører alle slags deler til motor, oppheng, drivverk, elektrisk dydtrm og karosseri. Den har deler til alle merker, både originale deler og deler fra generelle utstyrsfabrikanter.

Auto Parts WarehouseFlere produkter - helse, erotikk og sensuelle massasjeprodukter, sport


Flere internasjonale nettbutikker med interessante produkter