Tilbake til meny - nyttig og interessant informasjon om helse, sex og trening

En liste over gode amerikanske butikker hvor du kan kjøpe mange ting rimeligere enn i Norge og finne ting som du ikke får her i landet

Om solys og dets efffekter på helsa, se lenger ned

 

 

Noen nyttige produkter
 

Finn en god hotellplass til en rimelig pris - Gjennom denne tjenesten kan du søke etter hotellplass i 235000 hoteller fordelt på 225 land og finne det rimligste hotellrommet som sarer til den kvaliteten og servicenivåetdu du ønsker, og så kan du bestille hotellplass Tjenesten har også prisgaranti slik at du kun betaler den prisen du har booket for.

Find the best hotel dealStrawberryNET.com - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Frakt inkludert i prisen. Noen få eksempler på produsenter i lageret: Anna Sui, Biotherm , Borghese , Bvlgari , Carita , Cellex-C, Chanel, Christian Dior , Clarins, Clinique, Darphin , Decleor , Dermalogica , Estee Lauder , Guerlain, Guinot.Internasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.
Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldringSollysets gode og skadelige virkninger - hvordan nyte sola best


I lang tid har vi blitt gjort oppmerksom på solstrålenes skadevirkninger og en har oppfordret oss til å beskytte oss mot virkningene av solstrålene på huden vår. Sannheten er sannsynligvis ikke så ille og enkel. Sollys gir både fordeler og skader ved overdreven eksponering.

Virkningene av sollys på huden skyldes ultrafiolett lys. Disse lysstrålene er vanligvis delt i tre typer etter bølgelengde, UVA med lengst bølgelengde og lav energi i hver lyskvant, UVB av kortere bølgelengde, og UVC av korteste bølgelengde og høyeste energi.


SOLLYSETS GODE HELSEVIRKNINGER

Dersom eksponering for sollys er moderat, er fordelene er flere enn farene. Først av alt har sol en god effekt på mental helse og trivsel, både på grunn av synlig lys og varmeefffekten.

UVA-strålene i sollyset stimulerer huden til å produsere vitamin D. Dette vitamin er nødvendig for normal sammensetning, vekst og regenerering av benvev. Ved for lavt nivå av vitamin D i kroppen, har knoklene tendens til å miste kalsium og bli tynnere og svakere. Nyere funn tyder på at mange mennesker ikke får nok av dette vitaminet via kosten eller ikke absorberer nok fra tarmen, og trenger denne stimulansen for å få godt nok nivå av vitamin D.

Nyere funn tyder også på at moderat mengde sol ikke fremmer forekomsten av hudkreft. Tvert imot, i moderate mengder, synes eksponering for sol til å forhindre kreft av flere typer, spesielt brystkreft, tykktarmskreft og prostatakreft.

Den bruning effekten er den fordelen de fleste går for når de solbader. Denne effekten kommer fra at UVA strålene stimulerer melanocyttene i huden til å produsere mer av det brune pigmentet - melanin. Den økte mengden melanin beskytter huden mot skadene av solstråler, og gjør at du tåler større mengder av sol før skadelige effekter oppstår. Solens stråler stimulerer også det øverste laget av huden til å vokse tykkere, og dette gjør huden mer robust mot skader. Så lenge denne fortykning er moderat, er fortykkelse en god effekt.


FARENE FRA SOLSTRÅLENE

Den mest synlige fare for overdreven soling er den brennende effekten forårsaket av UVB stråler. Effekten kommer mest på grunn av at immunceller i huden utskiller histamin. Histamin forårsaker at blodårene utvider seg og gir også andre symptomer på akutt betennelse. Noen celler vil også skades av sollyset slik at de dør, hvilket kan føre til at det øverste laget av huden flasser vekk.

Overdrevet eksponering for solen kan forårsake brune flekker - leverflekker. Videre kan det føre til kreft typen som kalles basalcellekarsinom. Disse effektene er forårsaket både av UVA og UVB stråler. Denne typen kreft ser ut som brune flak eller brune flekker, og kan være vanskelig å skille fra lever-flekker. Imidlertid er denne typen kreft lite ondartede, og er i mange tilfeller bare et kosmetisk problem. De fleste mennesker over 50 har litt av denne typen kreft, men det diagnostiseres vanligvis bare hvis det blir svært stygt eller en sjelden gang utvikler seg i farlig retning.

Men UVA og UVB stråler fra for mye soling kan også føre til malignt melanom. Denne kreft består av melanocyttceller forvandles til kreftceller. Malignt melanom utvikler seg ofte fra føflekker. Dette krefttypen kan forbli som en liten flekk i lang tid, men kan også spre seg og utvikle seg meget raskt og raskt utvikle seg til en alvorlig sykdom. I sine innledende stadier ser denne krefttypen ut som en føflekk med varierende og uvanlig fargemønster og uregelmessig fasong. Folk som har vært utsatt for mye sol og ofte blitt solbrent i en tidlig alder, er i særlig risiko for malignt melanom.

Tradisjonelt ble hudkreft ble antatt å være forårsaket av UVB stråler, men nyere funn tyder på at hele ultrafiolette spekteret forårsaker kreft. Derfor er ikke solarier som avgir kun UVA stråler trygge fra kreftrisiko.

For mye soling over lang tid vil øke hastigheten på aldringen av huden og føre til varige endringer i huden, på grunn av effekten av UVB-strålene. Først og fremst gir dette uelastisk hud og rynker. Også blodårene i huden har en tendens til å bli permanent utvidet og områder av huden vil ofte få en unormal eller uregelmessig tykkelse, noen steder for tynn og andre steder for tykk. På grunn av utvidet blodårene, vil huden bli permanent rødt.

UVC stråler filtreres vanligvis ut fra av ozonlaget i den øvre atmosfæren. I dag er dette laget svekket over visse områder i visse tider. Disse strålene er de farligste og lett forårsake kreft og andre typer hudskader.


HVORDAN BEST UNNGÅ FARENE OG FÅ MEST GLEDE AV SOLA

Den beste måten å få akkurat nok soleksponering til å få fordelene, men ikke så mye skadene forårsaket av solstråler, er bare å utsette huden for solen en stund, og så dekke huden med klær.

Den anbefalte tiden for nakne eksponering varierer betydelig. En person med brun hud kan ta mye mer enn en blek person. Det samme er sant om en person med tykk hud. Etter hvert som du blir vant til solen hvert år, vil du gradvis bli brunere og også tåler mer. Hvis du tar solen for første gang i år, og du har ennå ikke vennet deg til solen, kan 10-15 minutter være nok.

Men ofte ønsker du å utsette huden for solens stråler mer enn en ubeskyttet hud kan tåle, og da bør du bruke solbeskyttelseskrem. Slike finnes med beskyttelsesfaktor 3-30. Det beskyttelsesfaktor er ment å fortelle er hvor mange ganger lenger du kan være i solen med balsam på, enn uten balsam. Vær oppmerksom på at reell beskyttelsesfaktor kan være mindre enn det som står på flasken.

En balsam med påført faktor 20 gir ikke nødvendigvis den beskyttelsen. Hvis du vet du kan tåle en halvtimes eksponering uten beskyttelse, må du ikke ikke tro at du virkelig vil tåle 10 timers eksponering med en balsam med faktor 20 på. Balsam må også fornyes flere ganger i løpet av tiden du utsetter deg for solen. Det gjelder spesielt hvis du bader. Kremen må heller ikke være for gammel.

Ansiktet er den kroppsdelen som det er viktigst å beskytte mot sola, siden ansiktet ikke har noen klær på, og følgelig får lengste soleksponering.

Noen typer av ernæring synes å gjøre huden mer robust mot påvirkning fra solstråler. Det er for eksempel lurt å spise mye fisk og bruke olivenolje i kostholdet. Du bør også lytte til nyheter om ozonlaget, og alltid beskytte huden i perioder med svekket ozonlag.