Abicana 

 

eMail: aquila_grande@yahoo.no

 

  Tilbake til hovedmeny

/

 

HVA ER MEDITASJON - HVORDAN MEDITERE?

Meditasjon er en gruppe av mentale treningsteknikker. Du kan bruke meditasjon for å stresse ned,  for å forbedre din mentale helse, øke dine mentale evner, til å øke motivasjonen for målsetningene dine, og også bidra til bedre fysisk helse. Meditasjon er også vanligvis lystbetont. Mange meditasjonsteknikker er så enkle at de kan læres fra en bok eller artikkel, andre krever en profesjonell instruktør til å lære den bort.


HVA ER MEDITASJON

De fleste teknikker som kalles meditasjon har disse komponentene:

1. Du sitter eller ligger i en avslappet stilling med lukkede øyne.
2. Du puster regelmessig. Du puster inn dypt nokk til å få nokk oksygen. Så puster du godt ut og tømmer lungene så langt du kan uten å anstrenge deg.
3. Du stopper å tenke på hverdagens problemer, bekymringer, og andre ting.
4. Du konsentrerer tankene på en lyd, et ord du gjentar. et bilde, et abstrakt begrep eller en følelse. Hele oppmerksomheten din skal rettes mot objektet du har bestemt deg til å konsentrere deg om.
5. Hvis en fremmed tanke sniker seg inn, bare stopper du denne tanken på eb avslappet måte og  går tilbake til å konsentrere deg om objektet valgt ut for meditasjon.

De forskjellige meditasjonsteknikkene avviker fra hverandre med hensyn til styrken på konsentrasjonen og på hvordan fremmede tenker håndteres. Ved noen teknikker skal en prøve å  konsentrere seg så intenst at ingen fremmede tanker slipper inn.

Ved andre teknikker konsentrerer en seg mer avslapper slik at fremmede tanker lett slipper til. Når en oppdager disse fremmede tankene, stopper en dem på en avslappet måte og går på en avslappet måte tilbake til den rene meditasjonen. Tanker som kommer opp vil ofte være betydningsfulle ting fra tidligere tidsperioder i livet ditt som du har glemt eller ennå ikke bearbeidet. Gjenoppdagelsen av disse skjulte minnene har en psykoterapeutisk effekt.


MEDITASJONENS EFFEKTER

Meditasjon gir følgende effekter:

1. Du vil få et redusert stressnivå og du vil slappe av mentalt og fysisk.
2. Du blir mentalt og fysisk restituert.
3. Du lærer å slappe bedre av og stresse mindre også når du ikke mediterer.
4. Du lærer å konsentrere deg bedre på å løse problemer.
5. Meditasjon har ofte god effekt på blodtrykker.
6. Meditasjon bedrer de indre prosessene i kroppen din, slik som blodsirkulasjon, pusting og fordøyelse.
7. Regelmessig meditasjon har en psykoterapeutisk effekt.
8. Regelmessig meditasjon bedrer immunforsvaret.
9. Meditasjon er vanligvis deilig.


FORSKJELLEN MELLOM HYPNOSE OG MEDITASJON

Hypnose kan gi mange av de samme avslappende og psykoterapeutiske effekter som meditasjon. Men når du mediterer har du selv kontrollen. Ved hypnose lar du en annen person eller innretning kontrollere deg. Hypnose vil heller ikke ha de samme treningeffekter på evnen til å konsentrere seg og løse problemer.


EN ENKEL FORM FOR MEDITASJON

Her er en enkel meditasjonsform: Ved denne meditasjonsteknikken, konsentrerer en seg på en avslappet måte. Dette vil la fremmede tanker slippe til. Disse håndteres en for en etter hvert som de opptrer. Du går frem som følger:

1. Sitt i en god stol i en behagelig posisjon.
2. Lukk øynene og slapp av musklene så godt du kan.
3. Stopp å tenke på noen ting, eller prøv i hvert fall ikke å tenke på noe.
4. Pust ut, slapp av alle muskler i pusteapparatet.
5. Gjenta følgende i 10 - 20 minutter:

-- Pust inn så dypt at du føler du får nokk oksygen.
-- Pust ut idet du slapper av brystet og mellomgulvet fullstendig.
-- Hver gang du puster ut tenker du ordet "en" eller et annet enkelt ord inne i deg. Du bør tenke ordet på en forlenget måte, og slik at du hører det inne i deg, men unngå å bruke munnen og de andre taleorganene.

6. Hvis fremmede tanker kommer til, avslutter du disse på en avslappet måte og går tilbake til den avslappede pustingen og gjentakelsen av ordet.

Ettersom du går frem i denne meditasjonen, vil du føle deg stadig mer avslapppet og avstresset mentalt og fysisk. Du vil føle at du puster stadig mer effektivt og at blodsirkulasjonen fungerer mer effektivt. Du kan også føle en stadig sterkere mentalt behag, eller til og med en deilig ekstase.


MEDITASJONENS EFFEKT VED SYKDOM

Meditasjon vil ofte hjelpe mot mentale problemer, epilepsi, høyt blodtrykk, hjerteproblemer eller nevrologiske problemer. Imidlertid kan en gal teknikk også øke disse problemene. Hvis en lider av alvorlige problemer av disse typene, bør en undersøke hva slags effekter den meditasjonsformen en tenker å benytte vil ha for akkurat det problem en har, før en begynner. Det kan også være lurt å lære meditasjon av en terapeut som bruker meditasjon i terapien mot det helseproblem en har.

Enhver type trening kan overdrives slik at du blir trett og utslitt. Derfor skal du ikke meditere så lenge eller så hardt at dette tretter deg ut eller gjør at du føler deg mentalt tom.

Det at meditasjon hjelper deg til å huske fortrengte minner, kan stresse deg opp for en stund. Dette er en normal utvikling og det går vanligvis over etter en tid.


 

NOEN NYTTIGE PRODUKTER

Finn en god hotellplass til en rimelig pris - Gjennom denne tjenesten kan du søke etter hotellplass i 235000 hoteller fordelt på 225 land og finne det rimligste hotellrommet som sarer til den kvaliteten og servicenivåetdu du ønsker, og så kan du bestille hotellplass Tjenesten har også prisgaranti slik at du kun betaler den prisen du har booket for.

Find the best hotel dealStrawberryNET.com - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Frakt inkludert i prisen. Noen få eksempler på produsenter i lageret: Anna Sui, Biotherm , Borghese , Bvlgari , Carita , Cellex-C, Chanel, Christian Dior , Clarins, Clinique, Darphin , Decleor , Dermalogica , Estee Lauder , Guerlain, Guinot.Internasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.
Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldringFlere produkter - amerikanske nettbutikker