Abicana
Webmaster - Knut Holt


eMail: aquila_grande@yahoo.no
Hovedmeny - engelsk tekstLenger nede på siden kan du se noen spennende moteprodukter, helseprodukter og øvrige nyttige produkter

 

Hvordan kan Du Holde Deg Ung og Frisk
 

En oversikt over metoder du kan bruke for å forebygge sykdom og holde deg ung så lenge som mulig
 

Aldringsprosessen er stort sett intet mysterium mer. Den består stort sett av daglige skader skjedd på kroppen som helhet, på kroppens vev, på cellenivå og på genetisk nivå. Disse bygger seg opp ettersom årene går. Skadene har spesifikke årsaker, slik som oksyderende stoffer, ioniserende stråler, overdreven soleksponering, mekanisk slit, psykologisk og sosialt stress, mangel på noen næringsstoffer og for mye av andre næringsstoffer.
 

En annen faktor i aldringsprosessen er reduksjon av telomerkjedene i enden på hvert kromosom som skjer for hver celledivisjon. Når disse er forkortet tilstrekkelig, slutter cellene å dele seg. Kroppen har imidlertid midler til å reparere disse endene igjen, med et enzym kalt telomerase. Aldringshastigheten avhenger av mangel på effektivitet i denne reparasjonsvirksomheten. Aldringsårsakene nevnt ovenfor forsinker også telomerkjedereparasjonen.

De samme faktorene bidrar også til å forårsake kreft, aterosklerose,  hjertesykdom, allergi og revmatisme, og nedsetter kroppens immunforsvar mot infeksjoner. Både aldring og disse sykdommene kan i stor grad forebygges med kunnskapen en har idag, og skadene kan i stor grad reverseres. Det er også nokså enkelt å få det til. Livsstilsfaktorene for å få til dette er:

- Riktig kosthold som inneholder: Fullkornsprodukter, fullkornsbrød, erter, bønner, poteter, grønnsaker og frukt i naturlig form, fisk, sopp, fjærkre, egg, sjømat, erter, nøtter, solsikkefrø, mandler.

- Hvert måltid bør være sammensatt slik at du får alle typer næringsstoffer. Måltiden bør inneholde proteinrike matvarer fra gruppen: Fisk, kjøtt, fjærkre, sopp, egg og sjømat. Det bør inneholde karbohydratrike matvarer fra gruppen: Fullkornprodukter, erter, bønner eller rotknoller. Og den bør inneholde noe frukt eller grønnsaker. Sørg også  fro å konsumere noe mandler nøtter eller solsikkefrø hver dag.

- Du bør ha et moderat konsum av fett. Ideelt skal mye av fettet du spiser være av typen enumettet. En trenger også noe flerumettet fett av typen omega-3 og omega-6, men en skal ikke overdrive konsumet av omega-6. Forbruket av mettet fett skal være lite.

- For å oppnå riktig fettballanse, bør mye av fettforsyningen komme fra en kombinaxjon av kilder som: oliven og olivenolje, rapsolje, fet fisk, linfrøolje, nøtter, mandler, solsikke og solsikkeolje. Du vil da få enumettet fett fra olivenolje, rapsolje og mandler. Omega-3-fett vil du få fra fet fisk og linfrøolje. Omega-6 vil du få fra nøtter og solsikke.

Omega-6-fett er særlig viktig for blodomløpet, hjertet, fordøyelsesorganene og leddene. Denne typen fett reduserer betennelsestilstander som kan gi grunnlag for videreutvikling av alvorlige tilstander i disse kroppsdelene.

- Reduser forbruket av soyaolje og maisolje for å unngå å få for mye omega-6-fett. Denne typen fett er nødvendig, men for mye av det kan gi grunnlag for å utvikle betennelsestilstander, og disse kan igjen utvikle seg videre til alvorlige sykdommer i blodomløpet, hjertet, fordøyelsesorganene og leddene.

- Reduser også forbruket av smør, fet melk og fete melkeprodukter. Skjær også bort fettet på alt rødt kjøtt du bruker. Egg er verdifullt, men bør ikke overkonsumeres. Derved unngår du  å få for mye mettet fett og kolesterol.

- Unngå helt fett som er kjemisk forandret, såkalt trans-fett. Trans-fett dannes særlig når en tilsetter umettet fett hydrogen for å gi fettet bedre mekaniske egenskaper og stekeegenskaper. Denne typen fett er en av de desidert mest potensielle betennelses-fremkallerne.  Denne typen fett finnes ofte i margarin og er dessverre også ofte tilsatt til ferdigprodusert brød og bakervarer. Ideelt bør en bake brødet sitt selv på grunn av måten brød produseres på her i Norge. Ved å bruke kornprodukter som havregryn og øvrige ryper fullkornsgryn og av dette  lage grøt og lignende istedenfor å spise mye brød, kan en unngå denne typen skadelige tilsetninger.

- Unngå å konsumere store mengder sukker og raffinert mel.

- Unngå overkonsum av salt. De fleste mennesker får i seg for mye salt. Men noe salt trenger du, og mer jo varmere det er, og jo mer fysisk aktiv du er. Du unngår et overkonsum ved å ikke ha så mye salt i maten og ved å redusere ferdigprodusert mat med salt smak.


- Unngå ferdigprodusert mat, gatekjøkkenmat, brus og snacks. Unngå også margarin. Disse varene innholder ofte store mengder sukker, uheldig fett, salt og konserveringsmidler. Varene er også ofte laget på en ekstrem billig og gjerrig  måte, slik at innholdet av verdifulle næringsstoffer ofte er minimalt.


- Konsumer stimulerende eller beroligende stoffer som alkohol og koffein i moderate doser. I moderate doser bidrar imidlertid øl, vin kaffe og te til å forsinke aldringsprosessen og forebygge sykdom.

- Du bør absolutt ikke røyke eller bruke tobakk. Røyking er skadelig og påskynder aldringsprosessen selv i moderate doser.

- Visse matvarer ser ut til å stimulere kroppens evne til å unngå og reparere skader og derved ha en antialdringseffekt. Tomater er spesielt effektive til dette. Tomater har spesielt god evne til å styrke hudens forsvar mot skader og evne til selvreparasjon. Dette skyldes antakelig tomatens innhold av lykopen, det røde fargestoffet i tomatskallet.

- Kosttilskudd av vitaminer, mineraler, lecitin, visse essensielle fettstoffer og anti-oxydanter kan være gunstig. Hvor mye som er gunstig og hvor mye som er for mye, er imidlertid individuelt. Den mengde som er gunstig avhenger veldig mye av helsetilstand, påkjenninger i arbeidslivet, påkjenninger i form av hard trening eller miljømessige påkjenninger. Personer som har visse helsemessige svakheter, som for eksempel fordøyelsesproblemer kan trenge mer enn andre. Personer som daglig utsettes fo0r store påkjenninger kan også trenger mer tilskudd enn øvrige personer.

- Du bør jevnlig trene. Du bør trene slik at du både bruker  muskelstyrken, belaster kondisjonen og tøyer ut muskler og ledd. Yogaøvelser er en god uttøyningsmetode. Yogaøvelser er også ellers nyttig for helsa. De styrker helsen til de indre organer i betydelig grad.

- Du bør hver døgn sove tilstrekkelig, hvile mellom aktivitetene og stresse av. Daglig meditasjon er en god måte å stresse ned på. Noen meditasjonsteknikker kan en lære fra en bok. Visse meditasjonsmetoder læres bort vis kurs. Du kan også finne på og eksperimetere med dine egne måter å meditere på. Meditasjon er nemlig ikke noe annet enn å sitte rolig i en avslappet tilstand, legge bort dagens problemer og så konsentrere seg om bestemte indre lyder, bilder, tanker eller følelser en tid.

Du vil da komme i en tilstand hvor kropp, sinn og indre organer slapper av fra den ytre tilværelsens mas, jag og bekymringer og isteden konsentrerer seg om  å rydde opp i indre rot, reparere skader og ruste seg til bedre å tåle nye påkjenninger som vil komme utenfra.

- En bør beskytte huden mot overdreven soleksponering. Noe sol på huden er imidletid gunstig. Hvis en skal være ute i sola lenge om dagen, vil en god solkrem med solfaktor over 10 være gunstig.


 

Noen interessante produkter


Internasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.StrawberryNET.com - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Frakt inkludert i prisen. Noen få eksempler på produsenter i lageret: Anna Sui, Biotherm , Borghese , Bvlgari , Carita , Cellex-C, Chanel, Christian Dior , Clarins, Clinique, Darphin , Decleor , Dermalogica , Estee Lauder , Guerlain, Guinot.Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldringFlere nyttige produkter - klær, mote, datarekvisit - tegn klærne dine selv og få dem sendt til deg

Flere produkter - helse, erotikk og sensuelle massasjeprodukter, sport

Flere produkter - amerikanske nettbutikker