Abicana 

 

eMail: aquila_grande@yahoo.no

 

  Tilbake til hovedmeny

Noen nyttige produkter - se lenger ned på siden

Om brennesle som matrett og til å forbedre helsa

 

Hvordan kan Du Bli Slank - Praktiske Råd


Mange mennesker mislykkes i sine slankebestrebelser fordi de konsumerer mye mer fet og sukker enn de vet om. Her er noen praktiske råd om hvordan du kan få absolutt kontroll over livsstilen din  og dermed lykkes i å bli slank.

For å lykkes  med å bli slank, må du spise sunn mat, du du må redusere den mengden fett og sukker som du konsumerer, du må spise sunn mat, og du må drive daglig mosjon. Her er noen praktiske råd om hvordan dette kan gjøres:

- Reduser mengden av mat som du spiser.

- Spis ikke mellom måltidene.

- Kutt vekk alt synlig fett fra kjøtt, fisk og fjærkre.

- Kutt ut eller reduser drastisk konsumet av alle søte drikker, bortsett fra et moderat konsum av naturlige fruktsafter uten ekstra tilsatt sukker.

- Kutt ut eller reduser drastisk konsumet av søte kaker, snacks, sukkertøy, sjokolade og lignende.

- Reduser alkoholkonsumet, ettersom mye alkohol gjør deg fet.

- Ikke tilsett mye ekstra sukker, olje, smør, fete sauser, fete dressinger eller søte sauser til maten du spiser.

- Du bør imidlertid ikke sulte deg. Spis 4 eller 5 moderate måltider regelmessig hver dag. På denne måten unngår du at blodsukkernivået ditt synker til nivåer som hindrer deg i å være fysisk aktiv og som i neste omgang frister deg til å overspise.

- Spis ikke gatekjøkkenmat eller annen ferdigmat. Lag måltidene dine av rene rå ingredienser som du kjøper selv. På denne måten får du  absolutt kontroll over hva du putter i deg.

- Hvert måltid må inneholde nokk av magre proteinrike emner som fisk, fjærkre, sopp, sjømat, magre melkeprodukter eller magert kjøtt.

- Ha noe frukt eller grønnsaker med i hvert måltid. Hver dag bør du ha spist både frukt og grønnsaker, og varier fra dag til dag. Disse må være rå eller forsiktig kokt og ikke tilsatt ekstra sukker.

- Hvert måltid må inkludere fullkornbrød, fullkornprodukter, bønner, erter eller poteter som kilde til karbohydrater og dermed til energi. Du bør variere karbohydratkildene fra måltid til måltid. Ikke bare konsumer brød som karbohydratkilde.

- Fet fisk, nøtter, mandler, solsikkefrø, oliven og lignende produkter er svært fete. Fettet i disse matemnene er imidlertid av en type du trenger. Du må derfor spise noe av disse matsortene hver dag, men ikke overdriv.

- Det lille ekstra fettet du likevel tilsetter maten bør komme fra naturlige kjemisk uforandrede fettkilder, slik som: Olivenolje, linfrøolje , solsikkeolje, rapsolje, soyaolje, marine oljer og naturlig smør. Varier mellom forskjellige fettkilder for å få tilstrekkelig essensielle fettstoffer.

- Reduser konsumet av salt. Salt binder vann i kroppen og bidrar derved til overvekt, selv om salt ikke gjør deg fet. Når du tar vekk fett, vil fettet ofte i første omgang erstattes med bundet vann. Et høyt saltkonsum hindrer deg i å bli kvitt dette vannet og hindrer deh i å bli slankere.

- Noen mennesker spiser for mye fordi de kjeder seg. Finne noen hobbyer og noen nye venner som deler dine interesser.

- Utfør noen fysiske aktiviteter hver dag. Du bør inkludere øvelser som gir musklen for å øke muskelmassen, for eksempel vektløfting. Du bør også gjøre aktiviteter som konsumerer energi og gir deg bedre kondisjon, som løping, svømming, sykling eller ballspill. Du bør også sørge for uttøynings- og oppmykingsøvelser, for eksempel yoga.
 

- Et ekstra tilskudd av vitaminer og mineraler kan være nyttig og øke kroppens evne til å forbrenne fett eller øke evnen tin til å utføre fysiske aktiviteter. Når du reduserer mengden mat som du inntar, vil du også få mindre vitaminer og mineraler. Dette underskuddet kan repareres med ekstra tilskudd. Mengden tilskudd bør imidlertid ikke overdrives. Det er ikke slik at jo mer, jo bedre. Der er en optimal mengde, men denne varierer fra menneske til menneske.

- På markedet finnes det spesielle kosttilskudd eller farmakologiske preparater laget for slankere. Disse kan inneholde bare naturlige stoffer som  urter, vitaminer og mineraler, eller de kan også inneholde kjemisk fremstilte virkestoffer avhengig av produkt.

Produktene kan virke på forskjellige måter: De kan erstatte underskuddet av vitaminer, mineraler og anti-oksydanter som oppstår når en reduserer matmengden. De kan også gi kroppen virkestoffer som den bruker til å forbrenne og eliminere fett. De kan inneholde stoffer som gir deg høyere følelse av energi og dermed gjør deg mer aktiv. De kan inneholde ingredienser som reduserer appetitten. Noen produkter inneholder også ingredienser som reduserer opptaket av fett og sukker fra fordøyelsen ved å binde disse næringsstoffene.

Av Knut Holt

 

Noen interessante produkter

Finn en god hotellplass til en rimelig pris - Gjennom denne tjenesten kan du søke etter hotellplass i 235000 hoteller fordelt på 225 land og finne det rimligste hotellrommet som sarer til den kvaliteten og servicenivåetdu du ønsker, og så kan du bestille hotellplass Tjenesten har også prisgaranti slik at du kun betaler den prisen du har booket for.

Find the best hotel dealStrawberryNET.com - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Frakt inkludert i prisen. Noen få eksempler på produsenter i lageret: Anna Sui, Biotherm , Borghese , Bvlgari , Carita , Cellex-C, Chanel, Christian Dior , Clarins, Clinique, Darphin , Decleor , Dermalogica , Estee Lauder , Guerlain, Guinot.Internasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldring
Flere nyttige produkter - klær, mote, datarekvisit - tegn klærne dine selv og få dem sendt til deg

Flere produkter - helse, erotikk og sensuelle massasjeprodukter, sport

Flere produkter - amerikanske nettbutikker

 

 


BRENNESLE - HVORDAN BRUKE DEN SOM MAT OG TIL HELSE-FORBEDRING

Brennesle er godt å lage velsmakende retter av. Bruken av denne urten har en sterk foryngende effekt og plantene gir mange andre fordeler for helsen.

De fleste opplever brennesle, Urtica dioica, som et plagsomt ugress og generelt prøver å rydde den bort fra miljøet. Du kan imidlertid lage velsmakende retter av dette råstoffet, og du kan bruke den til å forbedre din helse.

Planten består av et sentralt rotsystem, horisontale og generelt gjemte stilker som vokser ut fra rota og vertikale stengler som vokser opp fra de horisontale stilkene og disse bærer med blader og blomster. Bladene sitter rundt stilkene helt til topps i unge spirer. Til slutt det utvikles en topp med masse grønne blomster sittende rundt stilken. Roten og de horisontale stilkene lever i mange år, og de vertikale vokser opp hvert vår.

Du bør høste denne planten, og koker det som en grønnsak og bruke det som et helsefremmende middel i form av te eller ekstrakter.


HVORDAN INNSAMLE OG TILLAGE BRENNESLE SOM MATRETT

Unge stilker som er i ferd med å vokse opp på vårparten er det beste materialet å bruke fra denne urten. Du kan imidlertid også bruke den myke toppen av eldre stilker og du kan høste bare bladene ved å ta tak rundt stilkene og trekke bladene av med en oppadgående bevegelse. Når du høster dette materialet må du selvfølgelig bruke handsker på hendene.

Deretter må materialet skylles med vann for å fjerne sand og jord, og skjæres opp i mindre biter. Da kan du koke det som en grønnsak. Du må ikke søle bort vannet fra kokingen siden det inneholder mange gode næringsstoffer. Bruk det i matrettene dine eller drikk det som te. Brenneslemateriale som er kokt mykt brenner ikke mer.

Du kan også tørke brennesle og deretter lagre den for senere bruk enten som te eller som en grønnsak. Du kan utpresse saften av det, eller du kan lage ekstrakter av brennesle.

Brennesle kan også brukes som en svært velsmakende ingrediens i supper. Hvis du vil bruke brennesle som et middel for sykdommer, er det ofte best å lage te og ekstrakter av den. Ved å gjøre te og ekstrakter, kan du bruke mye mer plantemateriale enn du klarer å konsumere som en matrett, og dermed øke dosen av effektive stoffer. For denne typen bruk kan du også bearbeide vertikale stilker.


NÆRINGSSTOFFENE SOM FINNES I BRENNESLE

Det er mye kalsium og mye jern i brennesle og den inneholder mer protein enn de fleste andre grønnsaker. Frisk brennesle inneholder en høy mengde vitamin K, men innholdet går ned ved tørking.

Det er mye spormineraler i brennesle fordi planten vokser i næringsrik jord som ikke er overutnyttet. Mange av disse sporstoffene er nødvendige for en god helse. Den gode effekten fra brennesla på helsa er delvis på grunn av høyt innhold av spormineraler.


HVORDAN BRENNESLE ER BRA FOR HELSA DI OG HVORFOR

Retter, te og ekstrakter laget av brennesle bidrar til å styrke helsen generelt, og for å holde kroppen ung. Den har en spesielt god foryngende effekt på hjernens funksjoner og for huden. Den foryngende effekt på huden kan ofte sees etter et par dager hvis du spiser en god del brennesle hver dag.

Brennesle fremmer en god nyrefunksjon og forbedrer urinproduksjon. Brennesle er et godt middel for prostatahyperplasi. Urinproduksjonenøkningen kan lindre vannretensjon og ødem og hjelpe med hjerte- og kretsløpsproblemer. Brennesle kan også gi bedre melkeproduksjonen for ammende mødre.

Brennesle motvirker betennelser og smerter, og kan derfor brukes mot inflammatoriske sykdommer som revmatiske tilstander og allergier. Det er et godt middel for åndedrettsproblemer som bihulebetennelse, nesekatarr, høyfeber og astma. Den er god å lindre irritert hud med, og er et godt middel for eksem, og for disse formål er te og vannaktige ekstrakter av urten nyttige både som drikk og til å smøre på huden.

Brennesle kan bidra til å kurere anemi og andre blodmangler delvis på grunn av jerninnholdet. Saft, te og ekstrakter av nylig høstede planter er gode mot blødninger på grunn av det høye innholdet av vitamin K. Te og ekstrakter laget av tørkede plantedeler har mistet den blodstilling effekten, men er istedet bra for fortynning av blodet.


GIR BRENNESLE NOEN SKADELIGE BIVIRKNINGER?

Ingen alvorlige effekter av brennesle er rapportert. Den stikkende følelsen ved berøring av materialet på den nakne huden er selvsagt den mest åpenbare bivirkning enav brennesle. Kontakt med den friske planten kan også forårsake eksem som varer i noen dager.

Noen ganger irriterer brennesle mildt fordøyelseskanalen, og materialet fra den blomstrende urten eller fra planter som har blomstret kan irritere urinveisorganene. Du bør derfor være forsiktig med hvor mye du bruker av urten etter at det har begynt blomstringa.

Du bør være forsiktig med bruk av brennesle som legemiddel hvis du bruker blodfortynnende midler, bruker medisiner for høyt blodtrykk eller under graviditet.

 

Av Knut Holt