Abicana
Webmaster - Knut Holt


eMail: aquila_grande@yahoo.no
Hovedmeny - engelsk tekst


Noen nyttige produkter

Om herpes - foebyggelse og behandling

Tilbake til meny - mer nyttig og interessant informasjon

 

 

Noen enkle diettråd mot revmatisme og leddsmerter

Betennelse er en viktig komponent i de fleste revmatiske lidelser , og ved smerter i ledd og muskler. En bør derfor spise en god mengde mattyper som reduserer betennelse, og redusere på de typene av mat som inneholder betennelsesfremkallende stoffer. Her er noen enkle kostholdsråd som kan hjelpe til å redusere mange revmatiske lidelser og mildne smerter og stivhet i ledd og muskler.

 

TING DU KAN GJØRE FOR Å REDUSERE REVMATISME

Fettypene som kalles omega-3-flerumettet fett og enumettet fett reduserer betennelse og vil derfor lindre revmatiske lidelser.

Gode kilder til omega-3-fettsyrer er: Fet fisk og fiskeolje (tran), sjømat, linfrø og linfrøolje, perilla, selkjøtt og selolje. Selolje synes å ha sterkest effekt av disse. Du bør spise fet fisk minst 2 ganger i uke, og ha et måltid med fisk eller sjømat minst annenhver dag. Du bør regelmessig bruke olje av de nevnte typene i matlagingen eller ta en til to spiseskjeer av disse oljene hver dag som medisin. Det finnes mange praktiske produkter en kan ta for å få i seg nokk omega-3.fett. Ett av disse er tradisjonell tran.

Disse oljene bør ikke stekes eller kokes hardt, og de bør oppbevares kaldt og tillukket for luften. De oksyderes lett og blir derved omdannet til skadelige stoffer.

Gode kilder til enumettet fett er: Oliven, raps, mandler, peanøtter, cashewnøtter, pekaner, hasselnøtter, pistasjer, macademia, filbert, avokadoer og olje laget av disse emnene. Disse oljene kan brukes til koking og steking, siden de er mer robuste overfor kjemisk forandring enn omega-3-oljer. Du bør også bruke noe av disse oljene i matlaging, og spesielt olivenolje av ektra-jomfru-kvalitet (extra virgin).

Hvis du begynner å konsumere mer av de nevnte fettkildene, bør du samtidig redusere øvrig fettforbruk, slik at du ikke får for mye fett.

Du bør også spise mye grønnsaker og frukt, siden også disse matsortene reduserer betennelse.

Brennesle er en urt med en meget gunstig virkning på helsa og ved revmatiske lidelser. Du bruker unge skudd eller toppskuddene. Noen advarer imidlertid mot å bruke stengler som er i blomst eller har blomstret siden safta i stengler på dette stadiet kan irritere urinveiene. Du koker brennesla til den er mør. Kokevannet tar du vare på og bruker det som te eller i sauser siden det vil inneholde verdifulle mineraler, vitaminer og klorofyll. Du kan kombinere brokkoli med brennesla når du koker den da dette gir en god smak. Brennesle er også urindrivende slik at den hjelper mot ødem og den er mageregulerende.

 

MATEMNER DU IKKE BØR KONSUMERE FOR MYE AV

Bare ha et moderat konsum av oljer som inneholder omega-6-flerumettede fettsyrer, slik som soyaolje, maisolje, valnøttolje eller hvetekimolje. Mange mennesker har et altfor høyt forbruk av soyaolje.

Du bør imidlertid ikke helt stoppe å konsumere matsorter som inneholder omega-6-fett, ettersom du trenger noe av dette. Solsikkefrø er en meget god kilde til verdifult omega-6-fett, siden solsikkefrø også inneholder masse antioksydanter. Nøtter og mandler inneholder ofte mye omega-6-fett, men noen av disse fettstoffene har en meget gunstig effekt på helsa sål enge du ikke spiser for mye av det. Derfor bør alle sorter nøtter og mandler være en del av kostholdet.

Det meste av maten du kjøper som er ferdiglaget fra produsentens side, mat fra gatekjøkken og mye restaurantmat inneholder svært mye omega-6-fett. Spesielt vil fete sauser og dressinger ha en blanding av omega-5-fett og mettet fett. Du bør derfor lage mesteparten av maten din selv fra rene råvarer.

Brød og kornprodukter øker også betennelsesreaksjoner, spesielt hvis de inneholder hvete. Hvete forårsaker en spesiell type tarmbetennelse kalt cøliaki hos utsatte personer, men kan også trigge andre betennelsesreaksjoner i ledd, muskler og tarm. Fullkornprodukter og grovt brød er imidlertid verdifulle matsorter på mange måte, og du bør spise noe av disse. Har du imidlertid for vane å konsumere kornprodukter til hvert måltid, bør du erstatte noe av dette med poteter, øvrige rotknoller, erter og bønner i stedet.

 

TING DU ABSOLUTT IKKE BØR KONSUMERE I DET HELE TATT

Du bør absolutt ikke konsumere fett som er endret kjemisk gjennom prosessering for å gi det en annen konsistens enn den naturlige. Disse fettypene har en meget negativ effekt på helsen, og kan være meget potente triggere av betennelsesreaksjoner. Margarin, snacks, ferdigmat og ferdiglagede kaker inneholder ofte disse fettypene. Dessverre tilsettes også slikt fett ofte i brød i form av såkalt bakefett. En bør velge brød som ikke er tilsatt kunstige fettyper, eller bake brødet selv.

 

Noen generelle fakta om revmatisme - hva er egentlig revmatisme?

Revmatisme og revmatiske sykdommer er et noe diffust begrep. Dels er ikke begrepet revmatisme helt klart definert, og dels finnes revmatiske sykdommer i mange varianter med mange overgangsformer. Stort sett må en tilstand ha følgende egenskaper hvis den skal kalles revmatisme:

- Den må innebære forandringer eller prosesser i ledd, sener eller muskler, eller i bindevevet rundt disse strukturene. Prosessene kan imidlertid også vedrøre andre organer, og spesielt tilgrensende organer som skjellettet.

- Betennelsesprosesser må være en viktig del av sykdomsbildet.

- Prosessene i sykdommen må ikke direkte skapes av en infeksjon eller ihvertfall ikke av en lett gjenkjennelig infeksjon. Prosessene kan imidlertid indirekte skapes av en infeksjon.

- Betennelsesprosessen er i de fleste tilfelle av en autoimmun karakter, det vil si at deler av immunforsvaret går til angrep går til angrep på strukturen i kroppens eget vev.

Slitasjeforandringer i ledd, sener og muskler, samt forkalkningstilstander blir ofte også kalt revmatisme, men er det strengt tatt ikke. Imidlertid kan slitasjeforandringer i neste omgang forårsake betennelsesreaksjoner eller et bevegelsesapparat med betennelsesforandringer slites lettere og forkalkes lettere, og derved får en ofte se blandingstilstander som både skyldes mekanisk slitasje og betennelser.

Selv om en manifest infeksjonssykdom i ledd og muskler ikke direkte er årsak til symptomene, kan likevel en infeksjon likevel være det indirekte. Smittestoffet som skaper infeksjonen kan inneholde eller produsere substanser som er så like struktursubstanser i bevegelsesapparatet at det skapes en immunreaksjon både mot smittestoffet og kroppens egne substanser.

Substanser fra smittestoffet kan også binde seg til strukturer i ledd og muskler og det kan skapes en immunreksjon mot egne vev som har slike substanser bundet til seg.

En slik indirekte revmatisk reaksjon etter en infeksjon ses blant annet ved giktfeber, en tilstand som også kan ødelegge strukturer i hjerte og øvrige organer. Giktfeber kan opptre blant annet etter en bakterieinfeksjon i luftveiene.

Immunapparatets angrep vil bli en del av en betennelsesreaksjon og forårsake ytterligere komponenter i denne betennelsen. Revmatisme vil derfor produsere symptomer som er typiske for betennelser, som øket væskemengde i vevet og derved hevelse og øket blodgjennomstrømning i vevet som medfører rødhet og varme . Det vil gjerne opptre smerter forbundet og bevegelsesproblemer i forbindelse med med disse fysiske forandringene. Allmenne symptomer som generell uvelfølelse og feber vil ofte inntre. Disse forandringene opptrer ofte tidlig i forløpet.

Immunreaksjonene mot kroppens egne strukturer vil skade og svekke disse strukturene og kan forårsake direkte nedbryting av vev og sår. Disse svekkelsene nedsetter funksjonen, gjør at ledd, sener og muskler lettere skades og skaper ytterligere symptomer i form av smerte og bevegelseshemning

Skadene vil medføre reparasjonsreaksjoner i vevet. Disse vil imidlertid ofte bli overdrevne, slik at en kan få overvekst av vevsstrukturer. Vevsstrukturer kan også vokse inn i områder hvor de ikke hører hjemme og ødelegge tilgrensende strukturer. Denne virksomheten svekker funksjonsevnen enda mer og kan skape alvorlig funksjonshemning. Leddgikt er den sykdommen hvor en slik overvekst av vev er mest tydelig.

Immunsystemet som reagerer mot strukturer i ledd og muskler kan skape store mengder av antistoffer og øvrige virkestoffer, både ferdigproduserte virkestoffer og feilproduserte virkestoffer.

Det kan også produsere antistoffer mot antistoffene. Revmatoid faktor er en type antistoff som går til angrep på øvrige antistoffer. Påvisning av revmatoid faktor i blod og vevsvæsker er et diagnostisk kriterium på at en revmatisk prossess er pågående.

Amyloid er et uopløslig protein som kan produseres ved enkelte revmatiske sykdommer og som hoper seg opp i viktige vev i kroppen. Produksjon av amyloid er en alvorlig tistand som det er vanskelig å behandle.

Ledd og bindevevsstrukturer angrepet av en revmatisk prossess kan i lengden også forkalkes og forkalkningen kan bidra ytterligere til stivhet og smerter.

 

Om Herpes simplex - Om forebyggelse og behandling av herpes

Herpes simplex er et tilbakevendende virusinfeksjon i huden på ulike steder i kroppen, oftest i og rundt munnen eller på kjønnsorganene. Lær mer om denne sykdommen her.

Herpes simplex er en smittsom sykdom forårsaket av flere former for beslektede vira. Det fører til hevelse, blemmer og sår på eller slimginner, vanligvis på små områder, men angrepet kan vokse til større skader. Vanligvis angripes bare overhuden og et lite stykke ned i lærhuden. Så lenge angrepet er overflatisk oppstår ikke arr etter lesjonen.

Herpes er hyppigst på leppene, rundt munnen og bare rett innenfor leppene.. Kjønnsorganene og endetarm regionen er også vanlige angrepsområder. Herpes kan imidlertid angripe ethvert hudområde eller slimhinner innenfor enhver kroppsåpning. Herpesinfeksjon i øyet er sjelden, men kan føre til blindhet, og herpes kan noen ganger føre til en farlig infeksjon i hjernen.

Et herpesangrep vil ofte forårsake kløe under utbruddet og stikkende smerter senere når en blemme eller et sår er dannet. Smertene fra angrep på kjønnsorganene og andre sensitive områder kan være svært intense.

Det finnes mange versjoner av herpesvirus og de ulike versjonene har en tendens til å angripe kroppens forskjellige områder. Typen HSV-1 angriper oftest munnregionen og HSV-2 mest i underlivet.

Herpes oppstår på nytt i og rundt det samme området hele livet, men hyppigheten og alvorlighetsgraden av angrepene ofte avta etter hvert som årene går.


Herpes-sykdommens mekanismer

Herpes overføres vanligvis med direkte hudkontakt eller med samleie. Når et virus angriper en hudflekk, trenger det inn i epitelcellene. Der formerer det seg ødelegger cellene det formerte seg i og smitter nye celler. Dette fører til at overhuden stedet oppløses. Viruset også introdusere trenger seg også inn i enden på nerveceller. Derfra føres det oppover oppover i nervecellen til cellelegemet kroppen hvor kjernen med arvestoffet kjernen ligger.

Nå vil viruspartikkelen oppløses, men spesielle elementer fra viruset kommanderer nervecellen å lage en kopi av virusets arvestoff og innføre denne kopien i sin egen DNA.

Senere, når noe trigger den, begynner nervecellen å kopiere virusarvestoffet den har i seg selv, lager nye virusproteiner og sammensetter nye viruspartikler. De nylig produserte vira blir så båret nedover nervecellen til huden der de frigis og infisere nye hudceller, og da også nye nerveceller.

Slike nye angrep tenderer til å oppstå når en person utsettes for påkjenninger, for eksempel fysisk skade i huden, en annen smittsom sykdom, psykisk stress eller fysisk og mental utmattelse. En forkjølelse vil ofte utløse tn herpes utbrudd. Derfor kalles herpes rundt munnen for "forkjølelsessår".

Kroppen tilegner seg immunitet mot viruset, men immunsystemet klarer ikke å rydde virusets arvemateriale ut av nervecellene, slik at nye angrep fra virus produseret i infiserte nerveceller ikke kan unngås. Dersom immunforsvaret er effektiv nok, kan det imidlertid stoppe nye angrep før en synlig lesjon oppstår ..


Hvordan forebygge og behandle Herpes

Infeksjon av herpes kan til en viss grad unngås ved å unngå kontakt med hudområder på andre personer som har et herpesutbrudd. En person som har en herpeslesjon lan også kan hindre smitteoverføring til nye hudområder og til andre personer ved å unngå å berøre lesjoner med hendene og deretter overføre virus med håndkontakt Det er spesielt viktig å hindre skadet eller sår hud eller slimhinner fra å komme i kontakt med viruset.

Sjansen for å få herpes i første omgang, og stadig nye versjoner av herpes infeksjon kan bli redusert vedå ha bare én seksualpartner til enhver tid. Bruk av kondom kan også bidra til å hindre herpes i underlivet.

Å holde et angrep område rent og tørt bidrar også til å hindre spredning av viruset og å fremskynde tilheling.

Nye utbrudd kan ofte hindres med en sunn livsstil med godt kosthold, riktig mengde mosjon, nok hvile og søvn, og ved å unngå overdrevent mentalt og fysisk stress. Å unngå å smittes med forkjølelse og andre infeksjoner vil ofte også hindre nye utbrudd av herpes.

Ved sterke smerter fra herpeslesjoner, kan en bruke lokale smertelindrende medikamenter eller nummendemidler som inneholder aromatiske stoffer. Aromatisk salver antas også tradisjonelt å drepe viruset og å hjelpe til å stoppe angrapet ved å øke blodsirkulasjonen og andre vevsreaksjoner i det angrepne området. Sterk aromatiske salver kan imidlertid irritere spesielt sensitive områder, som kjønnsorganene, og bør brukes med forsiktighet.

De antivirale medikamenter Acyclovir, Famciclovir og Valaciclovir som tas via munnen kan bidra til å hindre nye utbrudd, til å stoppe manifeste utbrudd og redusere sjansen for å spre viruset. De er imidlertid ikke alltid effektive og kan forårsake bivirkninger som hodepine, generelt kropslig ubehag, leddsmerter, kvalme, brekninger, magesmerter, dårlig appetitt, noen ganger løs avføring eller forstoppelse og med større doser forstyrrelser i nyrefunksjonen.

Den anti-virale medikamentet Docosanol (Abreva) brukes i kremer til å smøre på huden. Det forhindrer viruset fra å koble seg til cellemembranene og trenge seg inn i cellene og vil derved hjelpe til å stoppe angrepet.

En forsøker å utvikle en herpesvaksine, men det vil trolig ikke være tilgjengelig i på noen år. Utviklingen av slike vaksiner er også komplisert grunnen forekomsten av flere virusstammer.

Det finnes mange alternative kremer, salver og lokale medikamenter på markedet formulert for å hindre nye herpeslesjoner fra å oppstå og å helbrede manifestere lesjoner. Disse inneholder naturlige substanser som antas å lindre smerte, stimulere immunforsvaret, å blokkere virusangrepet og å øke heling av skader.

Noen av ingrediensene som brukes i disse produktene er Spirulina, rød marine alger, Aloe vera, salvie, Sant-Johannes-urt, Prunella vulgaris,Sitronmelisse, Reishi-sopp, L-lycine, bipollen, Propolis, eteriske oljer, lakris, sink, kobber og svovelforbindelser.Noen interessante produkter

Finn en god hotellplass til en rimelig pris - Gjennom denne tjenesten kan du søke etter hotellplass i 235000 hoteller fordelt på 225 land og finne det rimligste hotellrommet som sarer til den kvaliteten og servicenivåetdu du ønsker, og så kan du bestille hotellplass Tjenesten har også prisgaranti slik at du kun betaler den prisen du har booket for.

Find the best hotel dealStrawberryNET.com - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Frakt inkludert i prisen. Noen få eksempler på produsenter i lageret: Anna Sui, Biotherm , Borghese , Bvlgari , Carita , Cellex-C, Chanel, Christian Dior , Clarins, Clinique, Darphin , Decleor , Dermalogica , Estee Lauder , Guerlain, Guinot.Internasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldringFlere nyttige produkter - klær, mote, datarekvisit - tegn klærne dine selv og få dem sendt til deg

Flere produkter - helse, erotikk og sensuelle massasjeprodukter, sport

Flere produkter - amerikanske nettbutikker